Facebook

Camille Labas – O CESTOVANÍ AŽ PO KAUKAZ A O KULTÚRE ŽIVOTA V GRUZÍNSKU

Premiéra:16. marec 2017
Dĺžka:90 minút
Žáner:Beseda
 

Pozývame Vás na besedu s germanistkou, historičkou, spisovateľkou a cestovateľkou Camille Labas z Rakúska. Beseda sa uskutoční 16. marca 2017 o 17.00 hodine v Mestskom múzeu v Seredi.

Mestské múzeum v Seredi pripravilo besedu s Camille Labas, Slovenkou, ktorá desaťročia žije v Rakúsku. Dlhé roky sa venuje štúdiu gruzínskej histórie. Jej nová publikácia Pevnosť Narikala je o Gruzínsku, rozpráva v nej o dobe antiky a raného kresťanstva a o svete kresťanského Orientu. Svoje poznatky a zážitky o cestovaní až po Kaukaz a o kultúre života v Gruzínsku porozpráva vo štvrtok 16. marca o 17.00 hodine v Mestskom múzeu v Seredi.

Tešíme sa na stretnutie s Vami!

Mag. Dr. CAMILLE LABAS je germanistka, historička, cestovateľka, spisovateľka a matka troch detí. Narodila sa na Slovensku, no už tridsať rokov žije v Rakúsku. Gymnázium navštevovala v rodnom Prešove a po maturite v Banskej Štiavnici absolvovala germanistiku v Jene (Nemecko). Po emigrácii do Rakúska vyštudovala na Viedenskej univerzite históriu Rímskej, Byzantskej a Perzskej ríše, Sýrie, Mezopotámie, Arménska, Gruzínska a Kaspického Albánska. Ako učiteľka nemčiny pôsobila aj v Tbilisi (Gruzínsko). Pracovala na gréckych a rímskych archeologických vykopávkach v Efeze (Turecko). Precestovala Európu od Atlantiku po Kaukaz a od Škandinávie po Gibraltár, o čom napísala knihu Autostopom s tromi deťmi. Už predtým vydala zbierku básní Miesto v tráve a knihu o živote v Bardejove na začiatku 20. storočia Sila statočného života. Najnovšie jej na Slovensku vyšla kniha Pevnosť Narikala.

Fotogaléria