Facebook

Stanislav Klačanský - Ženy

Premiéra:30. máj 2018
Dĺžka: minút
Žáner:Výstava, Vernisáž
 

Stanislav Klačanský

ŽENY

Miesto konania: Mestské múzeum – Fándlyho fara v Seredi,

Ul. M. R. Štefánika 8

Trvanie výstavy: 30. máj – 26. jún 2018

Vernisáž výstavy: 30. mája 2018 o 17.00 hod.

V stredu 30. mája 2018 o 17.00 hod. sa v priestoroch Mestského múzea – Fándlyho fary v Seredi uskutoční vernisáž autorskej výstavy fotografií „Stanislav Klačanský – Ženy“. Výstava prezentuje tvorbu mladého seredského fotografa Stanislava Klačanského. Výstava potrvá do 26. júna 2018.

Stano Klačanský sa narodil 22. apríla 1978 v Šali. Žije a pôsobí v Seredi. Je absolventom Univerzity Komenského v Bratislave v odbore Manažment. Tvorbe fotografií sa venuje desať rokov, profesionálne sedem rokov. Tvorí reportážnu a dokumentárnu fotografiu, zameriava sa na reportážny a ateliérový portrét, rád experimentuje a nevyhýba sa žiadnemu typu fotografie. V poslednej dobe sa vracia k analógovej fotografii.

Záujem autora o fotografiu sa premietol do jeho úspešnej tvorby. V roku 2015 vystavoval v rámci festivalu Radio_Head Awards v Slovenskom rozhlase. Svoju tvorbu prezentoval aj na umeleckých výstavách Salón Galanta v roku 2014 a 2015. V ďalších rokoch spolupracoval s Tanečným konzervatóriom Evy Jaczovej v Bratislave a s Baletným súborom SND, kde vytvoril súbor umeleckých fotografií z rôznych predstavení a baletné umenie sa stalo jeho srdcovkou. Jeho fotografie boli uverejnené v rôznych printových médiách, knihách a publikáciách, či na webových portáloch.

Nadaný mladý fotograf Stano Klačanský rád zachytáva objektívom fotoaparátu zaujímavé ženy, dominantné i nenápadné portréty žien v rôznych okamihoch života. Čaro okamihu a éterickosť ženskej bytosti, autor hravo zachytil na fotografiách, ktoré sú súčasťou výstavy v Mestskom múzeu – Fándlyho fare v Seredi.

Fotogaléria