Facebook

STANISLAV HARANGOZÓ - FAREBNÝ KONCERT

Premiéra:13. apríl 2018
Dĺžka:90 minút
Žáner:Výstava, Vernisáž
 

MESTSKÉ MÚZEUM - FÁNDLYHO FARA V SEREDI A UMELECKÁ BESEDA SLOVENSKA

Vás srdečne pozývajú na výstavu

STANISLAV HARANGOZÓ - FAREBNÝ KONCERT

Mestské múzeum v Seredi, Fándlyho fara, Štefánikova 8

Vernisáž výstavy 13. 4. 2018 o 17.00 hod.

Výstava potrvá 13. 4. 2018 – 24. 5. 2018

Výstava je otvorená: v apríli Ut – So 9.00 – 11.00 h, v máji Ut – So 10.00 – 18.00 h

Akademický maliar, docent Stanislav Harangozó sa narodil 19. novembra 1946 v Komjaticiach. V rokoch 1967 – 73 študoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave u profesorov Millyho, Hložníka a Dubaya. Do roku 1990 pedagogicky pôsobil na VŠVU v Bratislave. Od roku 1990 pôsobí na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave. Realizoval rozsiahly súbor monumentálnych maliarskych diel v architektúre. Vystavuje doma i v zahraničí. Individuálne zahraničné výstavy mal napríklad v Ríme, Florencii, Padove, Forli, Lisabone, Mazamete, Bonne, Londýne, Moskve, Varšave, Prahe, Budapešti, Belehrade, Novom Sade, Splite, Opatiji, Záhrebe, Clermont-Ferrande, Soule, Pekingu, Ostrihome, Bad Homburgu, EXPO 2010 v Šanghaji, Eisenstadte a v Haagu. Je členom Umeleckej besedy slovenskej, Spoločnosti voľných výtvarných umelcov a Klubu výtvarných umelcov a teoretikov.

Stanislav Harangozó je výtvarník monumentalista i majster krajinomalieb a figurálnej maľby. Je autorom viacerých výstavných projektov a diel. Akademický maliar Harangozó pracuje rôznymi technikami, technikou priemyselnej a kamennej mozaiky, technikou maľby na drevo, technikou leptaného skla maliarskymi, ktorými vytvoril rozsiahly súbor vrcholných diel v architektúre. Tvorí aj komorne a v maľbe využíva tiež rôzne techniky ako akvarel, pastel, acryl, olej.

Pre výstavu v historických priestoroch Mestského múzea - Fándlyho fare v Seredi autor predurčil diela s názvom Farebný koncert. Symbolika v jeho tvorbe môže otvárať svet umenia nielen v poetike ale aj vo svete hudby. Kurátorom výstavy je historik umenia PhDr. Ladislav Skrak.

Fotogaléria